Marieke Blocks

Registraties Drs. M. Blocks

Psychotherapeut BIG reg.nr.: 49049630416
GZ-Psycholoog BIG
reg.nr.: 29049630425
KvK: 09212965
AGB-code: 94004115
Praktijk AGB-code:94003963

VPeP – Psychotherapeut in aanvraag Specialistich groepstherapeut i.o. Groepspsychotherapeut NVGP
Lid LVVP, NVGP, VPeP, NVP

Arbeid & Organisatie Psycholoog

Kapitein KLu b.d. Eerstelijnspsycholoog NIP

Aanvullende opleidingen in de EMDR, KPP, MBT, DGT, EFT, Focusing, Sensorimotor Psychotherapy, Psychosynthese, Mindfulness/MBCT. Eerste 5-jaarlijkse visitatie voor opname in het kwaliteitsregister van de LVVP eind 2019.
Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Werkwijze
Als psychotherapeut werk ik met name met clienten met trauma’s, problemen en klachten op meerdere levensgebieden, zoals relaties, werk, opleiding, familie, verankerd in hun persoonlijkheid, die al meerdere psychologische behandelingen hebben gehad. Dit betekent dat mijn clienten vaak het gevoel hebben “vast te zitten”, als ze bij mij starten. De behandeling is bij mij inzichtgevend en psychodynamisch van aard. Door de therapie wordt gewerkt aan zelfinzicht, zelfreflectie, verwerking van pijnlijke gebeurtenissen en het bewerken van oude patronen, gedachten en gedragingen, die in het contact met andere mensen belemmerend werken. Dit proces kost tijd, soms heel veel tijd, want jezelf veranderen gaat niet van de ene op de andere dag. Motivatie om tijd, aandacht en zorg in jezelf te willen steken is daarom wel van belang. Soms is de therapie ook confronterend, dat hoort er ook bij.

Mijn werkstijl wordt als direct, warm, betrokken, en scherpzinnig omschreven door clienten, waarbij ik rust en vertrouwen geef, mede door mijzelf te laten zien in het therapeutisch contact. Het ervaren van zelfgevoel, assertviteit, het ontdekken van eigen gevoel en kwetsbaarheid en het ontwikkelen van zingeving in het eigen leven zijn voor mij de belangrijkste kwaliteiten die ik mijn clienten mag helpen ontdekken.

Door mijn werkervaring behandel ik ook specifieke doelgroepen zoals veteranen en luchtvarenden.

Groeps- en individuele behandeling
Naast de individuele psychodynamische psychotherapie, geef ik samen met collegae, verschillende groepstherapieen. Op verzoek zend ik u de folder van de groepstherapie.
Relatietherapie is ook een mogelijkheid. Hierbij gebruik ik de EFT methode. De relatietherapie-behandeling kan niet vergoed uit het basispakket, en behoort volledig zelf betaald te worden.