Vergoeding

Psychotherapie wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekeraar indien u een geldige verwijsbrief voor de specialistische GGZ (S-GGZ) heeft gekregen en er sprake is van een voor vergoeding in aanmerking komende DSM 5-stoornis. De hoogte van de vergoeding verschilt afhankelijk van uw polis.

Indien PsyWB een contract heeft met uw zorgverzekering worden de kosten 100% vergoed uit het basispakket, na inhouding van het eigen risico.
PsyWB heeft vanaf 1 januari 2020 alleen een contract met Menzis  en haar dochterondernemingen in de S-GGZ afgesloten.

Vanaf 1 januari 2020 heeft PsyWB met de overige zorgverzekeraars geen contracten. Als u een zuivere restitutiepolis heeft, wordt de behandeling meestal voor 100% vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij een natura- of budgetpolis wordt gemiddeld 70% vergoed. PsyWB hanteert bij uw declaratie de huidige geldende NZA tarieven. U krijgt de rekening na een jaar behandelen of wanneer de behandeling is beëindigd. U bent zelf verantwoordelijk voor het betalen van de volledige nota.

Afzeggen
Indien u verhinderd bent, dient u minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. Bij te late afzegging wordt een “no show” in rekening gebracht voor € 55,00. Deze rekening wordt helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Famed
Voor het jaar 2020 geldt dat, wanneer u niet bij Menzis verzekerd bent, de financiële afhandeling van de nota’s via Famed verloopt. Aan het einde van een behandeljaar of aan het einde van uw behandeling, krijgt u een nota van Famed toegestuurd. Deze nota is aan u zelf gericht; u kunt de nota insturen naar uw zorgverzekeraar voor vergoeding.

Overige tarieven
Bij zelfbetaling (OVP), coaching of relatietherapie wordt als uurtarief 100,00 euro gerekend.

Aanvullende informatie
Voor aanvullende informatie kunt u altijd met een van ons contact opnemen en verwijzen we u naar de website van de LVVP.